Retreat na kojem ćete se najlakše odmaknuti od svakodnevice i povezati sa samim sobom

by | 5 travnja, 2023

“Cijelo vaše tijelo, od vrška jednog krila do drugog”, Jonathan im je govorio, ”nije ništa drugo doli vaša misao, u formi koja se može vidjeti. Ne ovladate li svojom misli, ne možete vladati ni svojim tijelom.“ – R. Bach, Galeb Jonathan Livingston

Mnoge od vas dobar dio života provele su ili provode u tome da se osuđuju i ne prihvaćaju. “Gutaju” knjige, edukacije, prolaze edukacije. Puno toga znate, nedostaje vam onaj korak kako to upotrijebiti i riješiti se neželjenog ponašanja, uvjerenja, osjećaja.

Retreat je odmak od svakodnevnice da biste predahnuli i povezali se sa samima sobom. Mudrosti svoga tijela. Osvijestili svoju moć, koja je dio vas, potpuno prirodna i uravnotežena. Mjestom na kojem se u sigurnom okruženju oslobađate onoga za što je vrijeme da ostavite iza sebe.

Vrijeme za retreat je kad želite prozračiti svoj um. Pustiti u svoje tijelo svjež zrak.

Vaše tijelo, vaš um i duh zaslužuju najbolju moguću njegu i odmor. Na kojem ćete se kvalitetno odmoriti. S kojeg ćete izaći bogatiji za iskustvo i znanje.

Pridružite se retreatu (povlačenju) i ojačate vezu sa sobom, obnovite vezu između glave, tijela i srca, stvorite unutarnji mir i iskusite ravnotežu u užurbanom svakodnevnom životu. Osjećat ćete svoje tijelo, jačat ćete  vezu i pripadnost s njim. Na ovom retreatu naše tijelo će vam biti vodič. Putokaz. Vaše tijelo je vaše vozilo u ovom životu. Na mnoge se načine brinete o njemu, ukrašavate ga, ali i popravljate i kritizirate. Često ste odvojeni od njega, ne osjetite ga i ne doživljavate. Ne razumijete jezik kojim vaše tijelo govori. Tijelo kao nesvjesni um, u sebi sadrži veliku mudrost.

Na retreatu se upoznajete s tehnikama i alatima usmjerenim na osjećanju svoga tijela, buđenju ljubavi prema sebi, njegovanje mira i suosjećanja te stvaranje vlastitih granica. Istraživat ćete što znači biti pažljiv prema sebi. Imat ćete priliku iskusiti praktičnu primjenu mindfulnessa u svakodnevnom životu.

28. 4. – 1. 5. Prvomajski retreat u Dubrovniku

“Tijelo kao putokaz duše”

Neki od razloga zašto razmisliti o retreatu

Već duže vrijeme imate potrebu i osjećate da:

  • Želite riješiti problem za koji nemate vremena.
  • Želite podijeliti vrijeme i iskustvo s osobama koje dijele iste vrijednosti i mišljenje poput vas.
  • Želite se osjećati podržano u grupi istomišljenika.
  • Želite se odmaknuti od svega što vas trenutno okružuje i iz drugog kuta pogledati situaciju u kojoj se trenutno nalazite.
  • Želite iskusiti nešto novo, probuditi dio sebe koji do sada ste zanemarivali.
  • Trebate odličan način za upoznavanje novih ljudi.
  • Velika vjerojatnost da ćete nakon retreata u svoju svakodnevicu nastaviti prakticirati Mindfulness, meditaciju i svjesnost.
  • Osjećat ćete se napunjeno, pomlađeno.
  • Steći ćete novu perspektivu koja će vam pomoći da krenete naprijed u svom svakodnevnom životu.

Odlazak na retreat ostavlja u vama dugoročne dobrobiti. Osim što nudi bijeg od naporne rutine, retreat je specifičan zbog namjere koja stoji iza odluke da se ode na jedan. Retreat je obogaćen programom kroz koji ste vođeni i vaše vrijeme je organizirano. Na njemu kvalitetno provodite vrijeme sa sobom, odmarate se, zabavljate.

Tekst: Dubravka Fazlić

Više o retreatu ‘Tijelo kao putokaz duše’ pročitajte na www.dubravkafazlic.com

Foto: Pexels