Domaći tortelini

by | 11 veljače, 2013

Za tijesto:

  • 330 g brašna
  • 2 jaja
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • prstohvat soli

Za nadjev:

  • 150 g pečenice
  • 250 g svježeg sira
  • 1 žumanjak

Za preljev:

  • 4 dl biljnog vrhnja
  • 40 g parmezana
  • 100 g sira za ribanje
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • mješavina začina

Priprema:

Tijesto:

1.U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umijesiti glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da odmori 20 minuta.
2. Potom tijesto razvaljati na debljinu od 2 mm pa ga narezati na kvadrate dimenzija 4×4 cm.

Nadjev:

Pečenicu sitno nasjeckati, pomiješati je sa svježim sirom, žumanjkom i začinima po ukusu.

Preljev:

U manju posudu staviti vrhnje, parmezan, ribani sir, peršiun i začine po ukusu te kratko prokuhati.

Završni postupak:

1. Na kvadrate od tijesta nanijeti malo nadjeva od sira, preklopiti ih u trokut i spojiti na rubovima. Zatim stranice trokuta spojiti da se dobije izgled tortelina.
2. U lonac ulitu vodu, posoliti je i ostaviti da proključa. U vodu spuštati oblikovane torteline i kuhati ih još 5 minuta nakon što isplivaju na površinu. Potom ih ocijediti od viška tekućine.
3. Ocijeđene torteline preliti umakom od biljnog vrhnja.

Izvor: Dobra hrana