


Za tijesto:
- 330 g brašna
- 2 jaja
- 1 žlica maslinovog ulja
- prstohvat soli
Za nadjev:
- 150 g pečenice
- 250 g svježeg sira
- 1 žumanjak
Za preljev:
- 4 dl biljnog vrhnja
- 40 g parmezana
- 100 g sira za ribanje
- 1 žlica sjeckanog peršina
- mješavina začina
Priprema:
Tijesto:
1.U odgovarajućoj posudi pomiješati brašno, jaja, maslinovo ulje i malo soli te umijesiti glatko tijesto. Zamiješeno tijesto ostaviti da odmori 20 minuta.
2. Potom tijesto razvaljati na debljinu od 2 mm pa ga narezati na kvadrate dimenzija 4×4 cm.
Nadjev:
Pečenicu sitno nasjeckati, pomiješati je sa svježim sirom, žumanjkom i začinima po ukusu.
Preljev:
U manju posudu staviti vrhnje, parmezan, ribani sir, peršiun i začine po ukusu te kratko prokuhati.
Završni postupak:
1. Na kvadrate od tijesta nanijeti malo nadjeva od sira, preklopiti ih u trokut i spojiti na rubovima. Zatim stranice trokuta spojiti da se dobije izgled tortelina.
2. U lonac ulitu vodu, posoliti je i ostaviti da proključa. U vodu spuštati oblikovane torteline i kuhati ih još 5 minuta nakon što isplivaju na površinu. Potom ih ocijediti od viška tekućine.
3. Ocijeđene torteline preliti umakom od biljnog vrhnja.
Izvor: Dobra hrana



