10 zdravih jesenskih snackova gotovih u 15 minuta
Kad nemate vremena, a želite nešto ukusno i fino za međuobrok, tada su pravi odabir zdravi i ukusni snackovi koje možete napraviti u vrlo kratkom v...
Humus više ne mora biti rezerviran samo za namaz
Ljeto je rezervirano za uživanje u prirodi i u laganoj, ali bogatoj i niskokaloričnoj prehrani koja će blagotvorno djelovati na probavu.
Masnu i prženu hranu u ovo vrijeme je najbolje izbjegavati, baš kao i paljenje pećnice koja će nam dodatno zagrijati prostor u kojem boravimo. U nedostatku ideja što pripremiti kad želimo pojesti nešto lagano, a opet hranjivo, obratili smo se food blogerici Marie Wasler koja je za nas pripremila jedan recept za čiju vam je pripremu potrebno svega 20 minuta, a bazira se na slanutku koji je, osim svog laganog okusa, pogodan i za dijabetičare.
Pročitajte: Marie Wasler nam otkriva recept za savršenu kajganu bez jaja
Sastojci:
• humus od 250 g
• 1/2 -1 šalice vode u kojoj se tjestenina kuhala
• svježe povrće po izboru (ovdje: paprika, mladi luk, svježi chili, sušena rajčica)
• sol, papar
• veganski feta sir
Priprema:
1. Skuhajte tjesteninu prema uputama na pakiranju.
2. Odvojite 1 šalicu vode iz lonca u kojoj se kuhala tjestenina.
3. Pomiješajte humus s vodom od tjestenine — uvijek počnem s malo vode, a zatim dodam još dok ne dobijem željenu konzistenciju. Po potrebi u umak dodajte malo soli ili limunovog soka.
4. Kombinirajte tjesteninu s umakom i dodajte sirovo povrće.
5. Poslužite sa svježim paprom i veganskim feta sirom.
Foto: Marie Wasler