Dokumentarni serijali zbog kojih stvarnost izgleda čudnije od fikcije

by | 8 kolovoza, 2020

Možda ste već na neke bacili oko, ali ako niste, preporuke za ovo poslijepodne.

Životne priče na koje znamo naići u ovim dokumentarnim serijalima, toliko su nevjerojatne da je ponekad teško za povjerovati da su protagonisti pri zdravom razumu, ali i to da im je svemir servirao situacije u kojima nisu imali šanse da im se život ne pretvori u Netflix specijal. U nastavku donosimo već pomalo kultne dokumentarne serijale o nevjerojatnim, ali stvarnim životnim pričama.

WILD WILD COUNTRY

Ovaj serijal će vas tjerati da više puta pogledate na Googleu jeste li dobro pročitali da je nastao prema stvarnim događajima jer događaji koji su pratili ovog kontroverznog gurua i izgradnju “utopijske” zajednice je sve samo ne očekivano i predvidljivo.

ABDUCTED IN PLAIN SIGHT

Kad ćete gledati ovu seriju, budite spremni na to da ćete vikati na televizor, htjeti pronaći roditelje ove djevojke i biti frustrirani još neko vrijeme nakon gledanja. Ova “luda”, “nevjerojatna”, “wtf” priča je vrlo uznemirujuća, ali i pokazatelj koliko predatori mogu biti manipulativni i uporni.

GREAT HACK

Tko god koristi bilo koju formu društvenih mreža, treba pogledati ovaj dokumentarac da bi shvatio zašto stvari nekad nisu kako se čine i da svemu treba pristupati uvijek s dozom kritike. Inače se doslovno može mijenjati sadašnjost i budućnost, pa i povijest.

DONT F**K WITH CATS

Jedan od najnevjerojatnijih doku-priča na Netflixu. Istina priča o anonimnoj osobi koja je stavljala na internet ubojstva mačaka, što je razularilo online zajednicu do te mjere da su se udružili ga pronaći i razotkriti. A nakon što su ga pronašli, njegov identitet vodio je do još revolucionarnijih otkrivenja.

THE KEEPERS

Godine 1969. dogodio se tajanstveni nestanak časne sestre Cathy Cesnik, koja je radila u Archbishop Keough srednjoj školi za djevojke. Uskoro saznajemo da je Cathy možda razotkrila strašne seksualne zločine koji su se događali u toj srednjoj školi i zbog toga možda i izgubila život…

Ostale prijedloge možete pronaći na grazia.hr

Foto: