Do čiste kože za dva dana

by | 20 listopada, 2012

 Većina žena ima problem s aknama, podočnjacima i crvenilom na licu, unatoč njezi i brojnim tretmanima. Ponekad čak i najbolji kozmetički tretmani ne mogu vam pomoći da imate jasnu i blistavu kožu lica. Zaboravite na skupe kozmetičke proizvode i isprobajte ove prirodne načine.

1. Umivajte se hladom vodom
Lice redovito perite hladom vodom, najmanje tri puta. To uklanja nečistoće i mrtve stanice kože. Prije odlaska na spavanje, obavezno isperite lice blagim kozmetičkim proizvodom, a prakticirajte i redovan piling. Sapuni mogu oštetiti kožu i začepiti pore lica, što uzrokuje nastanak akni. Ako imate problema s aknama, perite lice s antibakterijskim proizvodom za čišćenje, koji će ukloniti prljavštinu i otvoriti pore.

2. Trljajte lice toplom krpom
Čist ručnik potpopite u vruću vodu, a zatim ga iscijedite. Odmah da stavite na lice i držite oko jedne minute. Ovo je jednostavan način pomoću kojeg ćete brzo postići blistavost kože lica. Naime, para otvara pore, uklanja nečistoće i čisti kožu.

3. Perite ruke
Vodite računa o tome da lice nikada ne dodirujete nečistim rukama. Prije nego što se umijete, uvijek prvo dobro operite ruke jer su one konstantno izložene mikrobima i bakterijama.

4. Limun kao prirodni kozmetički proizvod
Ako imate akne ili crvene mrlje, utrljajte krišku limuna na vaše lice. Ovaj tretman prakticirajte jednom tjedno jer je limun prirodan kozmetički preparat. Iako limun uklanja izumrle stanice kože, može je i isušiti. Stoga, obavezno poslije korištenja limuna, kožu lica masirajte hidratantnom kremom.