Dimljeni losos u slasnom umaku s batatom

by | 14 prosinca, 2016

Losos spada u kraljevsku skupinu riba te je pun kvalitetnih masnoća i bjelančevina. Odličan je izbor za ručak. U kombinaciji s batatom dobivamo lijepo zaokruženu narančastu simfoniju na tanjuru.

Vrijeme pripreme: 5 min      Vrijeme pečenja: 15 min   Ukupno: 20 min

Sastojci:
– 100 g lososovog fileta (dimljeni)
– 1 tikvica
– ekstradjevičansko maslinovo ulje
– kokosovo ulje
– mozzarella light
– batat
– sol

Priprema:
Tikvicu operemo i narežemo na kockice, a zatim ju ispečemo na ulju te dodamo losos. Pečemo 10 minuta, te posipamo mozzarellom koja će se otopiti. Batat ogulimo, narežemo na kolutiće i prokuhamo ga (oko 1 minutu), a zatim ga ispečemo na tavi na kokosovom ulju.

Dobar tek!

Miha Geršič
www.FitTijelo.com