Dibari piletina

by | 31 siječnja, 2013

Sastojci:

  • 600 g pilećeg bijelog mesa
  • 100 g suhe vratine
  • 1 srednja glavica cvjetače
  • 200 g sira (za ribanje)
  • 1/2 žličice mljevene paprike
  • prstohvat češnjaka u prahu
  • 50 g margarina
  • 3 žlice brašna
  • 4 dl mlijeka, ulje
  • 40 g parmezana
  • mješavina začina

Način pripreme:

1. Cvjetaču natrgati na krupnije cvjetove i prokuhati u slanoj vodi.
2. Pileće bijelo meso narezati na šnicle i istanjiti ih tučkom za meso.
3. Posebno pomiješati mljevenu papriku, češnjak u prahu i malo mješavine začina po ukusu. Dobivenom mješavinom natrljati piletinu i oblikovati medaljone.
4. Pileće medaljone popržiti na vrućem ulju da porumene, a potom ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. U manjoj posudi otopiti margarin pa dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno dolijevati mlijeko i kuhati uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotovi umak dodati parmezan i začine po ukusu.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti i u nju poslagati pileće medaljone. Na svaki staviti kolut vratine, prekriti ga cvjetačom i preliti bešamelom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok se ne uhvati korica. Zatim nakratko izvaditi iz pećnice i posuti naribanim sirom, te vratiti dok se sir ne otopi. Gotove šnicle držati na toplom do posluživanja.

Izvor: Dobra hrana