Deset namirnica za blistav ten

by | 28 siječnja, 2013

Svi mi želimo imati bijelu i savršeno blistavu kožu. Kako bismo to postigli, na lice stavljamo različite kreme i maske, radimo pilinge i koristimo ostale načine kako bismo u tome uspjeli. Međutim, zdrav način života je jedan od osnovnih „lijekova“ za bijelu i sjajnu kožu.

1. Mrkva

Bogata vitaminom C i karotenom, mrkva spada u najbolje povrće koje ima mnoge prednosti za kožu i kosu. Da biste dobili besprijekornu ljepotu, redovno jedite mrkvu ili pijte sok od mrkve.

2. Papaja

Osim što je bogata vitaminom C, papaja također sadrži vitamin A, E i antioksidanse koji bijele kožu, uklanjaju mrlje i akne. Možete je koristiti kao masku za lice ili kao piling. Papaja također čisti sustav i potiče redovne menstrualne cikluse.

3. Rajčica

Svježe crveno i sočno povrće je bogat izvor likopena. Osim što je rajčica namirnica dobra za vašu kožu, pomaže i pri gubitku kilograma i sprječava oblike karcinoma.

4. Kivi

Agrumi su bogat izvor vitamina C koji vam pomažu da dobijete bijelu kožu. Možete jesti svjež kivi i čak nanijeti voće na tamne mrlje i ožiljke da dobijete besprijekornu ljepotu.

5. Cikla

Ovo crveno povrće bogato je željezom i vitaminima koji čiste pore kože, povećavaju protok krvi, a također pomaže u dobivanju ružičastog sjaj na obrazima. Popijte čašu soka od cikle svaki dan.

6. Zeleno lisnato povrće

Zeleno povrće ne samo da je dobro za kožu, već i za cjelokupan organizam. Bogato vitaminima, mineralima i hranjivim tvarima, zeleno lisnato povrće poput špinata je vrlo zdravo.

7. Jagode

Sočno južno voće je bogat izvor vitamina C. Da biste imali blistavu i bijelu kožu, jedite ih.

8. Čaj

Zeleni čaj je jedan od biljnih napitaka koji može zaista biti dobar za kožu. On tretira opekline, omekšava kožu i posvjetljuje tamne ožiljke i mrlje.

9. Brokula

Ova moćna namirnica također pomaže da dobijete blistavu bijelu kožu. Brokula je bogata vitaminom C i E, antioksidansima koji čiste sustav i donose sjaj na lice.

10. Riba

Riba je bogat izvor omega-3 masnih kiselina i esencijalnih vitamina koji su super za kožu. Da biste dobili bijelu i blistavu kože, jedite ribu.

Izvor: ljepota.ba