Danas možete besplatno pogledati okrugli stol koji uklanja stigmu sa suicida

by | 8 travnja, 2021

U sklopu nedavno održane izložbe ODLUČNA/DECISIVE Nine Đurđević u kojoj su portretirane osobe koje su pokušale suicid, a danas žive zadovoljnim životom i bile su voljne podijeliti svoja iskustva, održava se i okrugli stol ODLUČNO PROTIV STIGME, koji će biti moguće pratiti online.

Ovu vrlo emotivnu izložbu, koja potiče na razgovor o mentalnom zdravlju i smanjivanju stigmatizacije osoba koje su pokušale počiniti samoubojstvo, možete pogledati u Galeriji Kranjčar do 10. travnja. Ideja je bila osvijestiti kako se suicidalne misli, a time i sâm čin, ne događaju negdje drugdje, nekome drugome, već su sastavni dio cjelokupnog društva i našeg (ne)snalaženja unutar zadanih okvira. (Pročitajte: Nina Đurđević: “Nakon što su moj tata i brat počinili samoubojstvo, svoje izlječenje pronašla sam u umjetnosti i duhovnosti”)

U programu na okruglom stolu danas u 19:30 će sudjelovati:

– psihijatrica Ivana Kekin (KBC Zagreb)
– art terapeutkinja Tara Beata Racz
– psihijatar Veljko Đorđević
– autorica izložbe Nina Đurđević

Program će moderirati, ali i sudjelovati u njemu praktičarka tjelesne psihoterapije Rajana Radosavljev. Ideja programa je otvaranje prostora za komunikaciju o stigmatizaciji suicida, o metodama i pristupima, kao i o mogućnostima podrške za sve one koji se susreću sa psihičkim problemima i poteškoćama – od klasične psihoterapije do art terapije, kao i važnosti čuvanja i brige za naše mentalno zdravlje. Možete ga pratiti OVDJE.

Foto: PR