DAN ZAPOČNITE genijalnim smoothiejem od špinata!

by | 12 travnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Ono što trebate napraviti jest iscijediti dva limuna, sok staviti u blender s nasjeckanim špinatom i avokadom, a potom dodati vodu i miksati sve dok ne dobijete željenu teksturu.

Sve popularniji smoothieji najbrži su način da u organizam unesemo sve potrebne nutrijente, vitamine i sve ono što nam daje energiju tijekom dana.

Još ako je on napravljen od špinata, avokada i limuna, vaš izbor ne može biti pogrešan. Špinat sadrži vitamine A i C te vlakna, folnu kiselinu, magnezij i 13 različitih flavonoida koji pomažu kontrolirati rak debelog crijeva, pluća i dojke, dok avokado sadrži vitamin B5 koji našem tijelu pomaže ugljikohidrate pretvoriti u glukozu koju tijelo potom koristi za stvaranje energije.

Ono što vam je potrebno da biste napravili ovaj preukusni i prije svega dijetalni doručak jest:

• 2 limuna
• 2 avokada, očišćena i isjeckana
• 100 g listova špinata
• 200 ml vode

A ono što trebate napraviti jest iscijediti dva limuna, sok staviti u blender s isjeckanim špinatom i avokadom, a potom dodati vodu i miksati sve dok ne dobijete željenu teksturu. Želite li da vaš smoothie izgleda dobro i na Instagramu, ukrasite ga orašastim plodovima, začinskim biljem ili raznim sjemenkama.

IZVOR: INDEX.HR