


Sastojci:
- 500 g mljevenog mesa
- 400 g krumpira
- 1 jaje
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 4 žlice krušnih mrvica
- 60 g maslaca
- 2 žlice brašna
- 5 dl mlijeka
- 2 dl vrhnja
- 200 g sira
- 2 dl ulja
- mješavina začina, papar
Priprema:
1. Luk i češnjak očistiti i što sitnije nasjeckati.
2. Krumpir oguliti i naribati na krupno.
3. Pomiješati mljeveno meso, krumpir, jaje, luk i češnjak, mrvice i začine po ukusu. Sve sastojke dobro izmiješati.
4. Od pripremljene smjese nauljenim rukama oblikovati ćuftice. Potom ih peći na vrućem ulju dok ne porumene.
5. Posebno otopiti maslac i na njemu popržiti brašno. Dolijevati mlijeko i miješati dok se ne zgusne. Na kraju dodati vrhnje, sir i začine po želji, te promiješati.
6. Vatrostalnu posudu nauljiti pa u nju poslagati pečene ćuftice i preliti ih pripremljenim umakom. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC.
Izvor: Dobra hrana



