


Za koru:
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g brašna
- 50 g gustina
- 100 g mljevenih oraha
- 1 žlica ruma
- 2 dl mlijeka
Za kremu I:
- 4 jaja
- 200 g čokolade
- 140 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 50 g brašna
- 250 g margarina
- 2 žlice ruma
Za kremu II:
- 5 dl slatkog vrhnja
- 150 g mljevenih oraha
Za glazuru:
- 100 g čokolade
- 50 g margarina
Način pripreme:
Kora:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Pred kraj mućenja dodati 25 g šećera i mutiti dok se ne otopi.
2. Posebno umutiti žumanjke s preostalim šećerom. Dodati šaum od bjelanjaka i promiješati.
3. U pripremljenu smjesu dodati gustin, brašno, mljevene orahe i polako promiješati.
4. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i u njega uliti pripremljenu smjesu. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni. Ohlađenu koru poprečno prerezati dva puta kako bi se dobile tri kore. Njih poprskati mješavinom mlijeka i ruma.
Krema I:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, šećer, vanilin šećer i brašno pa umutiti mikserom.
2. Potom dodati otopljenu, ohlađenu čokoladu i promiješati. Pripremljenu smjesu kuhati na pari uz neprestano miješanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati malo ruma i pjenasto umućeni margarin te umutiti mikserom.
Krema II:
Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag i pomiješati je s mljevenim orasima.
Završni postupak:
1. Prvu koru premazati polovinom kreme od čokolade i nanijeti polovinu šlaga s mljevenim orasima. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
2. Čokoladu ostavljenu za glazuru otopiti s margarinom i preliti preko torte.
Izvor: Dobra hrana



