Juha od oslića

by | 12 veljače, 2013

Sastojci:

  • 400 g fileta oslića
  • 1 manji poriiluk
  • 3 češnja češnjaka
  • 3 srednja krumpira
  • 2 lovorova lista
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 limun
  • 2 žlice gustina
  • 4 žlice ulja

Priprema:

1. Filete oslića i krumpir narezati na krupnije kocke, poriluk na kockice, a češnjak što sitnije nasjeckajte.
2. Na malo ulja popržiti poriluk i češnjak, a zatim dodati 1,5 l vode i ostaviti da proključa.
3. Potom dodati krumpir i začine po ukusu i kuhati dok krumpir napola ne omekša.
4. Zatim dodati filete oslića i lovorov list pa kuhati na umjerenoj temperaturi da svi sastojci omekšaju.
5. Pred kraj pirjanja dodati mješavinu gustina s malo vode i nastaviti s kuhanjem dok se ne dobije željena gustoća.
6. U gotovu juhu dodati sok od limuna i posuti je sjeckanim peršinom.

Izvor: Dobra hrana