


Sastojci:
- 750 g kopriva
- 1 glavica luka
- 2 češnja češnjaka
- 1,2 l juneće juhe od kostiju
- 3 dl mlijeka
- 2 žlice brašna
- 0,5 dl ulja
- 2 žlice vrhnja
- 1 veći krumpir
- mješavina začina, sol, papar
Priprema:
1. Koprive skuhati u vodi i narezati na rezance, krumpir oguliti, narezati na kocke i posebno ga skuhati u vodi. Luk i češnjak sitno nasjeckati.
2. Na malo ulja popržiti luk i češnjak kako bi porumenjeli, a potom dodati brašno i pržiti minutu, uz stalno miješanje.
3. Dodati koprivu i promiješati, pa doliti juhu, dodati krumpir, te ostaviti neka kuha na umjerenoj temperaturi.
4. Pred kraj kuhanja doliti mlijeko i začiniti po želji.
5. U kuhanu juhu umiješati vrhnje.
Izvor: Dobra hrana



