Čokoladne bombe postale su viralni hit za hladne zimske dane

by | 18 prosinca, 2020

Kad vrijeme vani počne biti sivo i hladno, topao dom i kamin zvuče kao najbolja moguća ideja, ali budući da kamin vjerojatno gledamo na YouTubeu, potrebno nam je nešto drugo da se prebacimo u zimsku atmosferu u kojoj ćemo uživati.

Naš glavni pomagač u tome su čokoladne bombe od kojih nastaje vruća čokolada. Ovaj videorecept postao je viralan na društvenim mrežama, a mi vam donosimo recept za njega. Sve što će vam trebati za ovu bogatu vruću čokoladu s efektnim dojmom su mini sljezovi kolačići, kakao, komadići čokolade i mlijeko. Postavite bombicu koju ste izradili na dno šalice te je zalijte vrućim mlijekom (može biti i biljno za zdraviju verziju).

Sastojci:
1/3 šalice mrvica od crne ili mliječne čokolade
8 žlica miksa za vruću čokoladu
1/3 šalice mini sljezovih kolačića
šalica toplog mlijeka po izboru

Postupak:
Čokoladne mrvice stavite u posudu i otopite ih. Uzmite silikonski kalup i kist kojim ćete rasporediti rastopljenu čokoladu po kalupu. Stavite u zamrzivač dok se potpuno ne stisne. Pažljivo uklonite kalupe od čokolade koji su se napravili, u donju polovicu stavite miks za vruću čokoladu i sljezove kolačiće, te poklopite drugim kalupom koji ste prethodno po rubovima lagano otopili kako bi se zalijepio za donji kalup. Stavite bombicu na dno šalice, te ju zalijte vrućim mlijekom. Ostatak bombica čuvajte u hladnjaku do korištenja.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Amy | neuroticmom (@neuroticmom)

Foto: Unsplash