

Za biskvit:
- 4 jaja
- 200 g šećera u prahu
- 2 vaniln šećera
- 200 g maslaca
- 100 g mljevenih badema
- 3 žlice ruma
- 120 g čokolade u prahu
- ribana korica od jednog limuna
- 1 prašak za pecivo
- 3 žlice džema od marelice
Za kremu:
- 4 žumanjka
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 2 vaniln šećera
- 400 g čokolade za kuhanje
- 500 ml slatkog vrhnja
Za ukrašavanje:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 50 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti jaja sa šećerom, dodati omekšali maslac i miksati dok se ne dobije ujednačena smjesa.
2. Zatim dodati rum, ribanu koricu limuna, mljevene bademe, prašak za pecivo i čokoladu u prahu, pa polako promiješati kuhačom.
3. Okrugao kalup obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180ºC oko 20 min.
Krema:
1. Pomiješati jaja, žumanjke i šećer, pa kuhati na pari uz neprestano miješanje oko 8 min. Zatim dodati izlomljenu čokoladu za kuhanje i miješati dok se ne rastopi.
2. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, dodati u ohlađenu kremu od čokolade i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit vratiti u kalup za tortu, te je premazati džemom od marelica.
2. Zatim uliti kremu od čokolade, poravnati i ostaviti da se stegne.
3. Posebno rastopiti čokoladu za kuhanje sa slatkim vrhnjem, pa preliti preko stegnute kreme. Gotovu tortu ukrasiti po želji.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



