Čoko bomba

by | 25 svibnja, 2015

ID-10040146

FreeDigitalPhotos

Sastojci:
– 6 jaja
– 150 g šećera
– 200 g maslaca
– 150g kakaa
– 4 žlice brašna
– ½ praška za pecivo
– 1 l vrhnja za šlag
– 400 g čokolade za kuhanje

Priprema
Biskvit: žumanjke pomiješati s maslacom i šećerom, a zatim dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjak posebno umutiti u čvrsti snijeg i lagano dodati u smjesu sa žumanjcima. Peći na 180 stupnjeva 15-20 minuta.
Biskvit se može (ali i ne mora) premazati mlijekom i rumom ili  mlijekom i slojem marmelade. Isto tako, u biskvit možete dodati malo soka od naranče i ribane narančine korice.
Krema: Vrhnje zakuhati na laganoj vatri i dodati čokoladu. Kuhati dok se ne dobije homogena smjesa. Kremu malo ohladiti i preliti po ohlađenom biskvitu. Kad se krema ohladi, kolač staviti u frižider na par sati da se krema dodatno stisne. Ukrasiti je po želji: ribanomij belom čokoladom, jagodama, kriškama naranče, višnjama…

Izvor: Pošalji recept