EVO GDJE U ZAGREBU za vrijeme Adventa možete probati genijalne Germknödel

by | 15 prosinca, 2017

https://www.instagram.com/p/Baj4N90BU2Y/

Blagdani su stigli, a s njima i adventski specijaliteti koje obožavamo čim vani zahladi. Kao jedan od apsolutnih favorita na svim adventskim kućicama u Zagrebu, prije otprilike dvije godine, istaknule su se germknedleGermknödel, tradicionalni recept Austrije i Njemačke, posebno je omiljen zimi. Kao što sada već svi znaju, radi se o knedlama od mekog dizanog i kuhanog tijesta, punjenim aromatičnim džemom od šljiva, posipanim makom i šećerom te prelivenima umakom od vanilije.

GERMKNÖDEL PALAČINKE U NUTELINO BARU

Ove godine jedna je zagrebačka palačinkarnica otišla korak dalje i u svoju ponudu stavila germknödel palačinke! Nutelino bar nalazi se u Vlaškoj 10, a sigurni smo da ćete se nakon čitanja ovog članka odmah poželjeti uputiti tamo.

Oni su spojili klasične američke palačinke s pomalo neklasičnim dodacima – višnjama, preljevom od vanilije i posipom od maka kako bi dobili okus omiljenih germknedli. Izgledaju apsolutno zamamno i sigurno su savršeni odabir za poslijepodnevna druženja. Nutelino potražite na Facebooku, a možete ih pratiti i na Instagramu.

https://www.instagram.com/p/BbcbbV4BdHt/

IZVOR: JOURNAL.HR