KOKICE U DESERTIMA: Da ili ne?

by | 29 studenoga, 2016
FOTO: Guliver/Getty images
FOTO: Guliver/Getty images

FOTO: Guliver/Getty images

Poznato je da su slane kokice omiljena namirnica koja upotpuni gledanje svakog filma, bilo u kinu ili kod kuće. No, slatke kokice prelivene karamelom ili čokoladom zavladale su američkim, a sve češće i našim tržištem.

Ako volite spoj slanog i slatkog, obožavat ćete kokice u desertima poput cheesecake moussea sa slanom karamelom ili spoja kokica s marshmallowom, perecima, bombonima i čokoladom te čokoladnu ploču čiji recept donosimo u nastavku:

Priprema:

250 g tamne čokolade
250 g bijele čokolade
razni dodaci prema želji: bomboni, pereci, kikiriki, sjemenke, kokice, keksi i slično

Otopite čokoladu na pari u odvojenim posudama. Potom pripremite lim s papirom za pečenje te u njega izlijte prvo tamnu, a zatim bijelu čokoladu, a zatim koristite čačkalicu za takozvani mramorni efekt. Dodatke po želji stavite na smjesu dok je još tekuća kako bi se dobro pričvrstili. Pričekajte da se malo ohladi, a potom je držite u hladnjaku do dva sata. Kad čokolada postane čvrsta, razbijte ploču na manje komadiće. Dobar tek!

Emma Matković