Christina Applegate podijelila snažnu poruku oko borbe s multiplom sklerozom na svoj 50. rođendan

by | 28 studenoga, 2021
christina applegate, multipla skleroza

Christina Applegate proslavila je svoj 50. rođendan i svojim obožavateljima obratila se na Twitteru i napisala:

“Da. Danas sam napunila 50 godina. I imam MS. Bilo je teško. Šaljem vam svima puno ljubavi ovog dana. Mnogi su danas povrijeđeni, ali ja mislim na vas. Možemo li pronaći snage da podignemo glave. Moja je trenutačno na mom jastuku. Ali pokušavam.”

Applegate boluje od multiple skleroze, teške bolesti koja utječe na središnji živčani sustav te utječe na kvalitetu života. Multipla skleroza se smatra autoimunom bolešću gdje sustav napada zdrave stanice, a može dovesti i do nepokretnosti. Bolest se javlja najčešće između 18. i 50. godine života, a najgore u svemu tome je to što je nepredvidljivog tijeka i nepoznatog uzroka.

U kolovozu ove godine svima je obznanila da joj je dijagnosticirana multipla skleroza, i tada je na Twitteru napisala: “Prije nekoliko mjeseci dijagnosticiran mi je MS. Bilo je to čudno putovanje… Težak je to put. No, kao što svi znamo, cesta se nastavlja.”

Pročitajte: Glumica Christina Applegate objavila da ima multiplu sklerozu: “Težak je to put” 

Podsjetimo, prije više od desetljeća Applegate je dijagnosticiran rak dojke i podvrgnuta je bilateralnoj mastektomiji. “Plačem barem jednom dnevno zbog toga jer je teško previdjeti to što vidiš u zrcalu. Kad pogledate dolje, to je prvo što vidite… Dakle, stalno vas to podsjeća na rak koji ste imali”, rekla je Applegate za Oprah Winfrey Show 2008. godine.

Izvor: Twitter

Foto: Gregg DeGuire/Stringer Getty Images Entertainment via Getty Images