Chrissy Teigen objavila detaljnu ispovijest o spontanom pobačaju u 20. tjednu trudnoće

by | 28 listopada, 2020

Nekoliko tjedana nakon što je objavila fotografiju i ispovijest u kojoj priča o najbolnijem trenutku u svom životu, o gubitku svog trećeg djeteta, Chrissy Teigen odlučila je otići korak dalje i napisati esej koji je objavila na platformi Medium.

Iako je i prva objava izazvala brojne polemike oko toga je li autorica trebala objaviti javno tako intimnu ispovijest, činjenica je da su joj brojne žene zahvalne na tome što je progovorila o temi o kojoj se premalo priča. Istaknuvši kako ona nije jedina koja je patila u cijeloj priči, Chrissy je zahvalila i svom suprugu Johnu Legendu koji se brinuo o njoj posljednjih nekoliko mjeseci.bez obzira na to što je cijela situacija i njega potpuno devastirala.

U eseju, Chrissy ulazi u detalje o tome kako su ona i njezin suprug izgubili dijete u pola trudnoće. Primljena je u bolnicu nakon konstantnog krvarenja i dijagnosticirana s djelomičnom abrupcijom posteljice te je prisiljena roditi nakon svega 20 tjedana.

Moje krvarenje je postalo sve obilnije, Jack se više nije mogao boriti. U jednom trenutku bio je toliko nisko da sam njegove ruke i noge mogla osjetiti van svog trbuha. Nakon nekoliko noći provedenih u bolnici, liječnik mi je rekao da je vrijeme za rastanak jer Jack ovo ne može preživjeti. Pokušavali smo transfuzijom krvi, na sve načine, ali nije bilo rješenja. Isprva sam plakala, a onda mi je bol preplavila cijelo tijelo. Čak i sada kada se sjetim svega – boli”, započela je svoju priču.

Budući da su fotografije one zbog kojih se povela velika diskusija, Chrissy se dotaknula i toga rekavši kako je svoju mamu i Johna tražila da zabilježe cijeli proces bez obzira na to koliko je neugodno bilo.

Johnu je bilo užasno fotografirati me u takvom stanju, vidjela sam da je. Nije vidio smisao u tome da mora zabilježiti takav trenutak, ali ja sam znala da moram imati ovaj trenutak zauvijek, kao i nas na vjenčanju ili pri rođenju prvo dvoje djece. Znala sam da moram podijeliti ovu priču zbog svih drugih žena koje kroz to prolaze. Ne mogu ni opisati koliko me nije briga što toliko ljudi nije vidjelo poruku iza toga. Ja sam to proživjela, ja sam to odlučila napraviti i više od ičega – ove fotografije nisu za nikoga osim za ljude koji su prošli kroz to ili će tek proći. Te fotografije su za one koji ih trebaju, rekla je.

Cijeli esej možete pročitati ovdje.

Foto: Chrissy Teigen / Instagram