Cheesecake s višnjama

by | 15 kolovoza, 2014

Clipboard0124

Sastojci:
Za biskvit:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 125 g maslaca
  • 2 žlice meda

Za kremu:

  • 350 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 dl slatkog vrhnja
  • 1 žlica soka od limuna
  • 15 g želatina u prahu

 

Za ukrašavanje:

  • 350 g smrznutih višanja
  • 1 crveni preljev za kolače
  • 3 žlice šećera

Priprema:
Biskvit:
1. Omekšali maslac pomiješati s medom i keksima da bi se dobila ujednačena smjesa.
Za kremu:
1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu.

2. Posebno umutiti slatko vrhnje u čvrst šlag, pomiješati s kremom od sira, dodati sok od limuna i promiješati kuhačom.
3. Želatin u prahu preliti s 5 žlica vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u kremu i dobro izmiješati.

Završni postupak:
1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati maslacem, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za biskvit.
2. Preko biskvita preliti kremu od sira i poravnati. Ostaviti u hladnjaku da se stegne.
3. Kada se krema stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preljev za kolače pripremiti sa šećerom prema uputstvu s vrećice i preliti preko višanja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept