Uskoro gledamo dokumentarac o Céline Dion s fokusom na njezinu karijeru i bolest

by | 1 veljače, 2024
celine dion dokumentarac

Dokumentarac o jednoj od najpoznatijih pjevačica svih vremena, Céline Dion, uskoro dolazi na Amazon Prime!

Céline je odlučila podijeliti svoju izvanrednu karijeru i intimne trenutke u autoriziranom dokumentarnom filmu. Glavni fokus priče je njezina borba s rijetkom neurološkom bolešću nazvanom sindrom ukočene osobe (SPS). Ovaj sindrom, koji pogađa jednu osobu na milijun, donio je Céline velike izazove od dijagnoze prije dvije godine. Ukočenost mišića u trupu i udovima, zajedno s osjetljivošću na vanjske podražaje, obilježja su ove bolesti.

U suradnji s filmskom ekipom, Céline je otvorila vrata svog života tijekom proteklih godina te dala svima uvid u svoje iskustvo s bolešću i o tome kako se nosi s izazovima koje ona donosi. Važno je istaknuti kako je Céline naglasila želju da ovim filmom podigne svijest o SPS-u, pružajući podršku drugima koji se bore s istom dijagnozom.

Dokumentarac “I Am: Céline Dion”, koji je režirala Irene Taylor, rezultat je više od godinu dana intenzivnog rada i suradnje. Produkciju potpisuju Sony Music Vision, Sony Music Entertainment i Vermilion Films. Film će biti dostupan za gledanje u više od 240 zemalja diljem svijeta.

Ovo će biti iznimna prilika da publika bolje upozna život i put slavne pjevačice kroz njezine izazove i trijumfe.

Podsjetimo, sindrom ukočene osobe o kojem smo već i pisali kad  je pjevačica objavila da boluje od njega, rijedak je autoimuni neurološki poremećaj koji može uzrokovati progresivnu ukočenost mišića i bolne grčeve u donjem dijelu leđa, nogama i torzu. Procjenjuje se da pogađa jednu do dvije osobe na milijun.

Datum objave dokumentarca još nije poznat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Céline Dion (@celinedion)

Pročitajte: Putovanje prema sebi: retreat za žene koje rade na svom psihičkom rastu 

Foto: Instagram, naslovna: @celinedion