ČAROBAN SASTOJAK koji pomaže u borbi protiv dijabetesa, topi kilograme i štiti srce!

by | 4 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Iako je voda s krastavcem hit otkad su pripravak manekenke proglasile najboljim rješenjem za gubitak viška kilograma, rijetko se spominju njegove zdravstvene dobrobiti.

Priprema
U dvije litre vode stavite očišćen i narezan krastavac (s korom) iz organskog uzgoja te pustite da kratko vrijeme odstoji u hladnjaku, piše Ordinacija.hr.

Srce
Prema izvješću Američkog udruženja za zdravlje srca, i u SAD-u je bolest ovog organa prvi uzročnik smrti. Pametan plan prehrane je najbolji put za zaštitu srca. Voda od krastavaca će sniziti krvni tlak i tako smanjiti rizik od srčanih bolesti.

Mišići
Ovaj napitak hrani mišiće esencijalnim nutrijentima, pa ako želite da budu veći, tijekom dana konzumirajte barem dvije čaše ovog napitka (osobito ako vježbate).

Kronične bolesti
Neke od njih su dijabetes, Alzheimerova bolest, bolest očiju te mnoge druge. Krastavci su puni jakih antioksidansa koji jačaju funkciju mozga, smanjuju stres te sprječavaju nastanak bolesti vezanih za starenje.

Kosti
Osteoporoza je danas jedno od opasnijih stanja koje vas može pogoditi bez obzira na godine, a dovodi do lakšeg loma kostiju te bolnih leđa. Krastavac neće izliječiti osteoporozu, ali može ojačati vaše kosti visokim udjelom vitamina K.

Koža
Ovaj napitak će hidratizirati, tonirati te umiriti vašu kožu, a sve zato što je krastavac bogat silicijem koji se koristiti i u tretmanima za liječenje akni. Voda s krastavcem je bogata antioksidansima koji također štite kožu.

Detoksikacija
Voda od krastavaca je jedan od najjačih detoks napitaka koji će vas riješiti nakupljenih toksina. Kako sadrži puno vlakana i vode, ovaj će napitak doslovno istjerati sve toksine iz tijela.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: torteikolacici.com