Cannelloni sa šunkom

by | 20 siječnja, 2013

 

Sastojci:

  • 20 cannellona
  • 300 g šunke
  • 200 g šampinjona
  • 300 g svježeg sira
  • 100 g margarina
  • 2 žlice brašna
  • 2 glavice luka
  • 4 dl mlijeka
  • 150 g kačkavalja (ili tvrdog ovčjeg sira)
  • 300 g pelata od rajčice
  • 4 žlice ulja
  • mješavina začina, papar

 

Način pripreme:

1. Šunku, šampinjone i luk narezati na kockice.
2. Tvrdi sir naribati na krupno, a pelate od rajčice izmiksati.
3. Otopiti 50 g margarina i na njemu popržiti polovinu narezanog luka.
4. Dodati šampinjone i šunku pa pirjati dok ne ispari višak tekućine.
5. Skloniti sa štednjaka i ostaviti da se ohladi. Potom dodati svježi sir, začine po ukusu i promiješati.
6. Posebno pripremiti bešamel: u manjoj posudi otopiti 50 g margarina te dodati brašno i kratko popržiti. Postepeno
dolijevati mlijeko i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U gotov umak dodati naribani tvrdi sir, začine po ukusu i promiješati.
7. Umak od rajčice pripremiti na sljedeći način: na malo ulja popržiti preostali luk te dodati pelate od rajčice i začine po ukusu. Kuhati na umjerenoj temperaturi dok se ne dobije željena gustoća.
8. Pripremljenim nadjevom od šunke napuniti cannellone.
9. U nauljenu vatrostalnu posudu uliti malo bešamel umaka pa poslagati cannellone i preliti ih preostalim bešamelom. Preko bešamela preliti umak od rajčice.
10. Peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC oko 40 minuta.

Izvor: Dobra hrana