


Sastojci:
- 12 tankih kora za pitu
- 500 g domaćeg sira u komadu
- 2 dl vrhnja
- 4 jaja
- 3 dl mlijeka
- 2 dl gazirane vode
- 1 dl ulja
- sol
Priprema:
1. Domaći sir izmrviti pa pomiješati s vrhnjem, dodati malo soli po želji i promiješati.
2. Tepsiju veličine kore za pitu nauljiti. Uzeti četiri kore, poprskati ih s malo ulja te naslagati jednu na drugu i prebaciti u tepsiju.
3. Naslagane kore ravnomjerno premazati polovinom nadjeva, a preko njega ponovno rasporediti jednu preko druge četiri kore i poprskati uljem. Kore premazati drugom polovinom nadjeva i preklopiti s četiri naslagane kore poprskane uljem.
4. Nadjevenu pitu narezati na kocke željene veličine.
5. Posebno umutiti jaja, mlijeko, gaziranu vodu i preostalo ulje te preliti preko pite. Ostaviti je u hladnjaku da miruje 24 sata. Potom peći u zagrijanoj pećnici na 200 ˚C dok ne porumeni.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



