Bučijada: Jesenska manifestacija kojoj se uistinu veselimo!

by | 28 rujna, 2022
bučijada u ivanić gradu, jesenska manifestacija

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je u listopadu, kad se održava najveselija i najposjećenija (više od 20 000 posjetitelja) tradicionalna, turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija Bučijada. Okosnica manifestacije jest prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača (od čega je više od 40 izlagača bučinog ulja, 80 OPG-ova i 20-ak OPG-ova).

U sklopu Bučijade održavaju se Dani bučinog ulja i stručni skup na temu bučinog ulja. Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park i šetnica postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče, bundeve postavljaju svoje instalacije i skulpture.

Najposjećenija turističko- gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj održat će se od 30. rujna do 2. listopada 2022. godine na više lokacija u gradu, a svečano otvorenje 18. Bučijade održat će se u subotu, 1. listopada u 11:00 na glavnoj pozornici smještenoj na Trgu Vladimira Nazora.

Na ovogodišnjoj Bučijadi nastupaju Detour (30. 9. u 20 sati), Gibonni (1. 10. u 20 sati) i Đani Stipaničev i Renata Sabljak (2. 10. u 18 sati), a kao što je običaj, kum ovogodišnje Bučijade je poznati sportski novinar, rodom iz Ivanić-Grada, Marko Šepat.

Cijeli program Bučijade pogledajte ovdje i rezervirajte vikend za ovu odličnu gastronomsku manifestaciju!

Pročitajte: Donosimo pregled super događanja u nadolazećem periodu koja ne želite propustiti

Izvor i foto: Pexels, Instagram, tzig.hr