Brzinski se riješite zadebljalih peta i ispucale kože

by | 7 studenoga, 2011

Iako su topli dani iza nas i više ne nosimo ljetne sandale, to ne znači da treba prestati voditi brigu o stopalima. Donosimo vam nekoliko savjeta kako da se riješite ispucalih peta i zadebljale kože.

Zimi je lako zapostaviti neke dijelove tijela koji nisu izloženi pogledima kao ljeti, ali zašto bi bilo tako? Evo nekoliko jednostavnih savjeta da vaša zapuštena stopala (pogotovo pete) postanu lijepa, mladolika i mekana. Ono što je najbolje od svega – ne trebate posjetiti kozmetički salon!

● Prije nanošenja bilo čega na stopala, operite ih koristeći blagi sapun. Nakon toga umasirajte sezamovo ulje pa obucite pamučne čarape koje ćete nositi čitavu noć.

● U lavor s toplom vodom iscijedite sok polovice limuna i namačite stopala desetak minuta. Nakon što je koža omekšala, strugalicom za pete uklonite zadebljalu kožu.

● Kokosovo ulje jedan je od boljih proizvoda za njegu kože. Brzo prodire u kožu, čak i brže od bademovog, ne masti ju i ugodnog je mirisa. Najviše blagodati donosi za ispucalu i isušenu kožu. Nanesite kokosovo ulje na pete kružnim pokretima i obucite pamučne čarape s posebnom namjenom. Ujutro strugalicom uklonite grubu kožu, isperite stopala mlakom vodom i posušite tapkajući ručnikom.

● I za kraj, kada se koža na stopalima oporavi, prije spavanje svaku noć na stopala nanesite bogatu hidratantnu kremu.