


Sastojci:
- 300 g junećeg mljevenog mesa
- 4 jaja
- 3,5 dl jogurta
- 1 dl ulja
- 200 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Na malo ulja propirjati junetinu kako bi promijenila boju. Zatim postepeno dodavati vodu po potrebi i pirjati dok junetina ne omekša, a suvišna tekućina ne uvrije.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati jaja, jogurt, ulje, brašno, prašak za pecivo i dobro izmiješati. Dodati pirjano meso, začine po želji i polako promiješati.
3. Dublju, užu tepsiju obložiti papirom za pečenje, uliti u nju pripremljenu smjesu za pitu i peći u zagrijanoj pećnici na 200 ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu pitu ostaviti da se ohladi i zatim je narezati na komade.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



