BROJNI STRUČNJACI SAVJETUJU da se ljudi klone čuvene keto dijete

by | 25 siječnja, 2019

Ketogena dijeta prošle je godine postala pravi hit. Zahvaljujući poznatim zvijezdama poput Halle Berry i Jenne Jameson mnogi su odlučili isprobati ovaj režim prehrane i tako se riješiti viška kilograma.

Keto dijeta temelji se na smanjenom unosu ugljikohidrata, a povećanom unosu masti, a čini se kako njezina popularnost ne jenjava.

Ipak, da bi se to promijenilo, pobrinula se slavna trenerica Jillian Michaels koja je prošloga tjedna izjavila: ”Ne razumijem tko bi pomislio da je takva dijeta dobra. Loša je zbog milijun razloga.”

Naime, Michaels je za časopis Women’s Health pojasnila da je potrebno u organizam unositi sve makronutrijente jer se u protivnom izgladnjujete.

S njom se slažu još neke stručnjakinje i influencerice koje su joj se odlučile pridružiti i dati svoje mišljenje zbog čega keto dijeta nije najzdraviji izbor.

Witney Carson

Plesačica Witney Carson prije nekoliko se mjeseci odlučila podvrgnuti keto dijeti.

”Osjećala sam se grozno. Smršavjela sam, ali koža mi je izgledala užasno. Dobila sam ekceme. Mislim da sam alergična na mliječne proizvode i sir pa ih sada izbjegavam koliko god je to moguće”, otkrila je za Women’s Health.

Danette May

Influencerica Danette May ima za cilj ohrabriti ljude da promijene životni stil i počnu voditi brigu o zdravlju, ali po njenom mišljenju, ketogena dijeta se u to ne uklapa.

”Ketogenom dijetom ne konzumirate jednu grupu nutrijenata i vaše tijelo misli da ste gladni. Takva dijeta vas ne uči da se hranite zdravo”, napisala je u jednoj objavi.

”Umjesto dijete koja daje kratkoročni rezultat, fokusirajte se na zdravu hranu koja će vašem tijelu osigurati sve potrebne nutrijente, a kvalitetu života popravite redovitom tjelesnom aktivnošću”, savjetuje.

Abbey Sharp

Nutricionistkinja Abbey Sharp slaže se s navedenim.

”Naše tijelo treba ugljikohidrate da bi bilo učinkovito, oni potiču rast mišića i izdržljivost kod sportaša te daju potrebnu energiju”, napisala je na svom blogu.

Cynthia Sass

Nutricionistkinja Cynthia Sass iz znatiželje je isprobala keto dijetu. Shvatila je da nije za nju, kao ni za njezine klijente.

”Bila sam nevjerojatno nervozna i opsjednuta hranom koju nisam smjela jesti, poput banana i slatkog krumpira. Svi se isprva osjećaju fantastično i gube na težini, ali na kraju se slome i jedu sve ono što je zabranjeno”, napisala je za časopis Health.

Julie Upton

Dijetetičarka Julie Upton je velika protivnica ketogene dijete.

”Dugoročno je nemoguće pridržavati se takvog životnog stila. Keto dijeta ograničava kruh, žitarice, neko voće i povrće pa je lako razviti nutritivne nedostatke. S druge strane, budući da je bogata zasićenim masnoćama, može povećati rizik za razvoj srčanih bolesti”, smatra.

IZVOR: INDEX.HR