Bomba torta

by | 9 rujna, 2013

Sastojci:

Za biskvit:

  • 5 jaja
  • 5 žlica brašna
  • 5 žlica šećera
  • 5 redova čokolade
  • 9 žlica mlijeka
  • 2 žlice ulja
  • 50 g mljevenih oraha

Za kremu:

  • 250 g eurokrema
  • 250 g maslaca
  • 250 g šećera u prahu
  • 100 g sjeckanih badema
  • 100 g mljevenih oraha
  • sok od jedne naranče

Za dekoraciju:

  • 1 vrećica šlag kreme od čokolade
  • 50 g čokolade
  • 2 žlica ulja

Priprema:

Biskvit:

1. U dubljoj zdjeli pomiješati žumanjke, šećer, orahe i brašno. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati prethodno pripremljenoj smjesi i polako promiješati.
2. Pripremljenu smjesu uliti u nauljen, brašnom posipan okrugli kalup za tortu i peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, ali je ne vaditi iz kalupa za tortu. Čokoladu otopiti s malo mlijeka i preliti preko ohlađene kore.

Krema:

1. Maslac umutiti sa šećerom u prahu, te dodati eurokrem, bademe, orahe i sok od naranče.
2. Sve sastojke dobro izmiješati, a zatim pripremljenu kremu ravnomjerno rasporediti preko kore u kalupu. Poravnati i staviti u hladnjak da se stegne.

Dekoracija:

1. Čokoladu otopiti s malo ulja i preliti preko torte.
2. Šlag pripremiti prema uputama s vrećice te njime premazati bočne stranice torte.

Izvor: Dobra hrana