

Sastojci:
Za biskvit:
- 8 jaja
- 400 g šećera
- 2 dl vode
- 300 g mljevenih oraha
- 100 g čokolade za kuhanje
- 1 žlica mljevene kave
- 4 žlice brašna
- 1/2 praška za pecivo
Za kremu I:
- 250 g maslaca
- 250 g šećera u prahu
- 100 g čokolade za kuhanje
- 300 g mljevenih keksa
- 2 dl soka od naranče
Za kremu II:
- 3 pudinga od vanilije
- 10 žlica šećera
- 7 dl mlijeka
- 250 g maslaca
- 200 g šećera u prahu
- 200 g žele bombona
Za ukrašavanje:
- 3 dl slatkog vrhnja
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka i umutiti u čvrst snijeg. Zatim postepeno dodavati 200 g šećera i mutiti sve dok se šećer ne otopi.
2. U odgovarajućoj posudi pomiješati ostatak šećera i 2 dl vode i kuhati dok se ne otopi.
3. Skloniti sa štednjaka dodati čokoladu i miješati dok se ne otopi. Dodati mljevene orahe, kavu i promiješati.
4. U ohlađenu smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, žumanjke i promiješati. Dodati šlag od bjelanjka i polako promiješati kuhačom.
5. Od pripremljene smjese u okruglom kalupu za torte ispeći 3 biskvita.
Krema I:
1. Mljevene kekse natopiti sokom od naranče.
2. Posebno umutiti maslac, šećer u prahu i otopljenu čokoladu, dodati natopljene kekse i dobro promiješati.
Krema II:
1. U dublju posudu uliti 5 dl vode, dodati šećer i ostaviti da prokuha.
2. Posebno umutiti prašak za puding od vanilije sa 2 dl mlijeka i uliti u prokuhano mlijeko. Kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne zgusne.
3. U ohlađenu kremu dodati maslac i izmiksati. Zatim dodati narezane žele bombone i polako promiješati.
Završni postupak:
1. Prvi biskvit premazati kremom I, prekriti drugim biskvitom i nanijeti kremu II. Prekriti trećim biskvitom i premazati umućenim slatkim vrhnjem.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept




