Evo zašto već danas morate nabaviti antistres bojanku!

by | 3 prosinca, 2021
bojanka za odrasle
Bojanke za odrasle definitivno postaju sve popularnije! Brojni su beneficiji ove odlične stvari, a jedna od njih je zasigurno antistres terapija i opuštanje jer bojanje dovodi do rješavanja nakupljenog stresa i pronalaženja unutarnjeg mira. Psiholog Scott M. Bea iz Klinike Cleveland ističe da su bojanke svojevrsna aktivnost koja djeluje na isti način kao košenje trave, pletenje ili lagana vožnja automobil, a istovremeno preusmjeravaju pažnju i oslobađaju pritiska samosvijesti.Međutim, činjenica je da bojanke neće pomoći svakome jer sve ovisi o prethodnim iskustvima osobe i afinitetima. Ipak, postoje razlozi zašto bojanke pružaju umirenje i opuštanje. Prvi razlog jest to da nas odvraćaju od nas samih i bojenje raznih uzoraka omogućuje da zaboravite na stres i brige te se fokusirate, to jest opustite na to što radite. Osim toga, koloriranje uzoraka u bojanki opušta mozak i tako ne razmišljate o teških stvarima, životnim teškoćama, već uživate u onome što radite. I zadnji razlog je taj da kod ove aktivnosti nema visoko postavljenih ciljeva – nema pravila, možete se igrati bojama i oblicima jer nema zadane teme koju morate ispuniti, kako navodi dr. Bea.

Upravo se aktivnost bojanki za odrasle pokazala odličnom za vrijeme pandemije i suživota s virusom COVID-19. “Živimo u kulturi koja stalno potiče stres pa mislim da pojedinci uvijek traže nove načine kako bi smanjili tenziju, vratili osjećaj psihičkog blagostanja ili smanjili negativne efekte koje naš stresni način života ostavlja na zdravlje”, zaključuje dr. Bea.

Pročitajte: 5 stvari koje će vam pomoći u opuštanju

Pronašli smo odlične bojanke za odrasle u ponudi nakladničkih kuća, evo gdje ih kupiti i po kojim cijenama:

Uzorci za sanjarenje – bojanka za odrasle + CD s glazbom za sanjarenje

Školska knjiga; Godina izdanja: 2021.

Otpustite svakodnevicu i zaronite u svijet snova! 48 raskošnih motiva čekaju da ih obojite. Uz šarene bojice i malo mašte oživite uzorke svojih snova. Otpustite užurbanu svakodnevnicu, opustite se i napunite novom energijom. Usput stvorite vlasitta mala umjetnička djela. Uživajte u kreativnom opuštanju.

Cijena: 39,90 kn

bojanka za odrasle

 

OČARAVAJUĆI ORNAMENTI – RELAX ART – bojanka za odrasle

Školska knjiga; Godina izdanja: 2019.

Oboji i opusti se – ova će vam bojanka za odrasle otvoriti čaroban svijet oblika i boja iz kojeg ćete crpiti energiju za novi dan. Uz meditativne ornamente pronađite mir i opustite se. Pustite mašti na volju i pretvorite crteže prepune detalja u vlastita umjetnička djela. Usredotočenost i predanost bojenju pomoći će vam da se ogradite od svakodnevnog stresa i pronađete snagu za uspjeh u svakome novom danu.

Cijena: 59,90 kn

bojanka za odrasle

 

Bojanka za odrasle Creative COLORING BOOK

Nakladnik: Eurocom; Cijena: 37 kn

 

 

Životinjsko carstvo – Opuštajuća bojanka za odrasle; Millie Marotta

ŽIVOTINJSKO CARSTVO je opuštajuća bojanka za odrasle poznate ilustratorice Millie Marotte. Zakoračite u čarobni svijet životinjskog carstva! Opustite se i uživajte ukrašavajući prelijepe ilustracije iz ove bojanke. Stvorite vlastito životinjsko carstvo: od kornjaša koji čezne za prekrasnim krilcima duginih boja do kita koji traži svoj veličanstven dom u morskim dubinama – čeka vas čaroban svijet flore i faune. Otisnite se u istraživački pohod ponijevši sa sobom tek nekoliko bojica ili flomastera i mrvicu mašte! Svi govore da ove slikovnice imaju nevjerojatno smirujuć učinak u borbi protiv stresa i tjeskobe. Izgubite se u ilustracijama najpopularnije ilustratorice bojanki za odrasle – Millie Marotte te u svijetu životinja, ptica i biljaka stvorite svoja vlastita mala umjetnička djela.

Mozaik knjiga; Godina izdanja: 2016.

bojanka za odrasle

 

Antistresna bojanka – kreativa terapija; Hannah Davis, Richard Merritt, Jo Taylor

Želite se osloboditi stresa? Oraspoložiti se i posložiti si misli? U tome će vam pomoći stvaranje zapanjujućih ilustracija istančane ljepote uz knjigu ANTISTRESNA BOJANKA! Dovršite slike bogate pojedinostima u ovoj prekrasnoj knjizi! Pritom ne morate biti ni profesionalni crtač niti u posjedu skupocjene opreme za crtanje. Jednostavno se bacite na bojanje i crtanje i izvucite najbolje iz tog opuštajućeg i oslobađajućeg iskustva!

Mozaik knjiga; Godina izdanja: 2015.bojanka za odrasle

 

Tomislav Tomić: Vilin san

Vile, mitska bića, djevojke svevremenske ljepote s oblaka i planina, iz mora i drevnih šuma, iz čudesnog podzemnog svijeta. Njihove čarobne moći čine ih nježnim i plemenitim
pomagačicama, a ponekad i okrutnim osvetnicama. Vilinski nas svijet opija, vilin nas san nosi na mekim krilima mašte. Budite dobra vila ovoj bojanci, udahnite joj boje i mirise, radost i čaroliju… Udahnite joj – još više života.

Nakladnik: Znanje; Godina izdanja: 2017.

bojanka za odrasle

 

Izvor: Mozaik knjiga, Školska knjiga, Znanje

Foto: Liudmila Chernetska iStock/Getty Images Plus via Getty Images