Blini s pršutom

by | 15 siječnja, 2014

Sastojci:
Za blinije:

  • 1,5 dl vrhnja
  • 1 jaje
  • sol
  • 120 g brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 0,5 dl ulja

Za nadjev:

  • 200 g pršuta
  • 300 g krem sira
  • 150 g cherry rajčica
  • sol
  • papar

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati umućeno jaje, vrhnje, brašno, prašak za pecivo i malo soli po želji. Dobro izmiješati i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
2. U teflonskoj tavi ugrijati ulje a zatim pomoću žlice vaditi pripremljenu smjesu i spuštati u hrpicama u vruće ulje. Pržiti na umjerenoj temperaturi najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Zatim ih vaditi na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
3. Pomoću slastičarske šprice na svaki blini utisnuti malo krem sira, a odozgo ukrasiti listom pršuta i kolutom cherry rajčica.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept