


Sastojci:
Za blinije:
- 1,5 dl vrhnja
- 1 jaje
- sol
- 120 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 0,5 dl ulja
Za nadjev:
- 200 g pršuta
- 300 g krem sira
- 150 g cherry rajčica
- sol
- papar
Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati umućeno jaje, vrhnje, brašno, prašak za pecivo i malo soli po želji. Dobro izmiješati i ostaviti u hladnjaku sat vremena.
2. U teflonskoj tavi ugrijati ulje a zatim pomoću žlice vaditi pripremljenu smjesu i spuštati u hrpicama u vruće ulje. Pržiti na umjerenoj temperaturi najprije s jedne a potom i s druge strane dok ne porumene. Zatim ih vaditi na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
3. Pomoću slastičarske šprice na svaki blini utisnuti malo krem sira, a odozgo ukrasiti listom pršuta i kolutom cherry rajčica.
Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept



