Olivia Culpo podijelila je fotografije i dirljive riječi nakon operacije uzrokovane endometriozom

by | 21 studenoga, 2020

Olivia Culpo, model i bivša Miss SAD-a, ovoga se tjedna na Instagramu otvorila o nedavnoj operaciji uzrokovanoj endometriozom. S pratiteljima je podijelila fotografije nastale nakon operacije, odnosno za vrijeme oporavka u bolnici.

“Jučer sam imala operaciju zbog endometrioze. Znam da ova fotografija nije glamurozna, no osjećala sam da je moram podijeliti kako bi se što više ljudi upoznalo s ovom bolešću. Endometrioza je stanje koje karakterizira pojava tkiva sluznice maternice na različitim mjestima u tijelu na kojima se inače ne bi trebalo nalaziti, odnosno bilo gdje izvan maternice, a koje izaziva iznimnu bol. Sve to može utjecati na plodnost i općenito zdravlje žene te, iskreno, na sreću”, napisala je Culpo na svom Instagramu. Fotografije koje je objavila obuhvaćaju posjet bolnici u kolovozu, na kojima je vidno iscrpljena, te fotografiju trbuha nakon operacije. (Pročitajte: Kako me endometrioza na oba jajnika potaknula na to da smanjim konzumiranje mesa i promijenim prehranu)

“Bila sam u agoniji godinama zbog stanja s mjesečnicama te sam nebrojeno puta dobila krivu dijagnozu. Savjetovali su mi da svakoga dana pijem lijekova za ublažavanje bolova, govorili su mi da ne ultrazvuku sve izgleda normalno te da se trebam odmoriti jer su mjesečnice svima bolne i neugodne”, napisala je Culpo te je dodala kako bolne mjesečnice nisu normalna stvar. Zahvalila se timu liječnika te se obratila svim ženama koje pate od endometrioze.

Naglasila je kako osjeća njihovu bol, njihovu patnju i depresivna stanja te im je obećala da će nastaviti širiti riječ o ovoj mučnoj bolesti. Putem Instagram storyja objavila je svoj trbuh iz svih kutova kako bi prikazala otečenost koja će, kako je sama napomenula, proći. Naglasila je kako je neizmjerno zahvalna što je operacija prošla dobro. Culpo je svojim potezom napravila veliku stvar i na tome su joj zahvalne tisuće žena koje se bore s istim problemom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Culpo (@oliviaculpo)

Foto: Olivia Culpo/Instagram