Billie Eilish priznala da ima grozan odnos sa svojim tijelom

Devetnaestogodišnja pjevačica iskreno o svojim vlastitim borbama

by | 3 kolovoza, 2021
billieeilish

Dobitnica Grammyja, koja je upravo objavila svoj drugi studijski album, “Happier Than Ever”, otkrila je u novom intervjuu za The Guardian da “očito nije zadovoljna svojim tijelom”. Raspravljajući o nerealnim standardima ljepote koji se često prikazuju na društvenim mrežama, Eilish je za poznati portal rekla: “Vidim ljude na internetu koji izgledaju kako ja nikad nisam izgledala.”

Billie nastavlja objašnjavajući da se zapita često zašto je to tako. “Znam poteze ove industrije i znam što ljudi zapravo koriste kako bi fotografije izgledale bolje, i znam da ono što vidim može biti lažno. Ipak, i dalje se osjećam jako loše zbog toga. Jako sam sigurna u to tko sam i zadovoljna sam svojim životom, ali očigledno nisam zadovoljna svojim tijelom.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BILLIE EILISH (@billieeilish)

Eilish, koja je nastupala u širokoj i prevelikoj odjeći, također je objasnila kako često mora isključiti negativan razgovor o sebi. “Kad sam na pozornici, moram se odvojiti od ideja koje imam o svom tijelu, pogotovo zato što nosim odjeću koja je veća, bez pokazivanja – može biti doista nelaskava.”

Kad ne nastupa ili je na drugi način u javnosti, Eilish je i dalje u opasnosti od kritike nepoznatih ljudi, zahvaljujući tome što je jednostavno dovoljno poznata da je fotografi mogu pratiti do vlastitog doma. “Dobivate paparazzi sliku dok ste trčali prema vratima i upravo ste stavili neku bezveznu odjeću na sebe, a niste znali da se fotografija snima, a vi samo gledate kako izgledate, i najednom vas okarakteriziraju debelom.” Eilish je sve ove pritiske prozvala u svojoj pjesmi “OverHeated” u najnovijem albumu. “Pjesma se odnosi na sve ljude koji promiču nedostižne tjelesne standarde”, objasnila je. Seciranje nečijeg tijela još uvijek je jako zbunjujuće za Eilish, koja je za The Guardian rekla: “smiješno je da ikome uopće uopće stalo do tijela. Kao, zašto? Zašto nas je briga? Znate, kad stvarno razmislite o tome?”

Eilish je dugo bila vrlo vokalna o svojim osobnim borbama i prekrasno je vidjeti mladu uspješnu glazbenicu koja, umjesto da se pokorava “pravilima industrije i društva”, ona ga sustavno odlučuje prozvati za licemjerje i tražiti bolje od drugih, pa i od sebe.

 

Foto: @billieeilish/Instagram