Pridružite se najboljoj rekreativnoj biciklijadi u gradu Zagrebu

Manifestacija "Biciklom do zdravlja" u Zagrebu 1. listopada

by | 21 rujna, 2022
žena na biciklu

Obiteljska biciklijada kao sportsko-rekreativna i javno-zdravstvena manifestacija vozi se po savskom nasipu sa startom u Zagrebu – park Bundek i ciljem u Svetoj Nedelji na jezeru Kipišće.

Cijelim putem u duljini od 20 km vozit će se u pratnji vodiča, a prilikom dolaska na Samoborsku cestu pa do cilja, u Svetoj Nedelji na jezeru Kipišće, biciklijada će imati pratnju policije kako bi se osigurala maksimalna sigurnost svih sudionika. Za sudionike će biti osigurana i okrijepa vodom i izotoničnim napitcima na nekoliko lokacija uzduž planirane rute.

Cilj ove manifestacije jest podići svijest o potrebi za aktivnim, zdravim i održivim načinom života te biciklom kao idealnim prijevoznim sredstvom, ali i terapijskim pomagalom za sve dobne skupine. Fokus ovog događanja jest na održavanju fizičkog i mentalnog zdravlja, kao i promociji bicikla kao najučinkovitijeg sredstva za postizanje dugog i zdravog života.

U ovogodišnjem programu, svoje će usluge građanima ponovno ponuditi i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar”, kod kojih će okupljeni moći provjeriti osnovne pokazatelje svog općeg zdravstvenog stanja.

“Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” iznimno je ponosan što su javno-zdravstvene aktivnosti, koje zagovaraju aktivan način života i bavljenje rekreacijom na otvorenome, posljednjih nekoliko godina postale jedan od zaštitnih znakova naše lokalne zajednice. Štoviše, još nam je veće zadovoljstvo što je upravo naš Zavod u tome pružio i nastavlja pružati značajan obol kao pokretač i partner važnih projekata i događaja, koji uvelike doprinose zdravlju i dobrobiti svih naših građana”, izjavila je Ana Puljak, dr. med., voditeljica Službe za javno zdravstvo, NZJZ “Dr. Andrija Štampar”, ispred Ureda ravnatelja.

Svoj će doprinos ovoj javnozdravstvenoj manifestaciji stručnjaci s NZJZ-a “Dr. Andrija Štampar” dati kroz brojne aktivnosti važne za sve građane – mjerenje tlaka, mjerenje glukoze u krvi, kao i zdravstvena savjetovanja i edukativna predavanja. Nastavni zavod u ovom projektu aktivno sudjeluje treću godinu za redom, zajedno s Domom zdravlja Zagreb – Zapad te Udrugom Biciklom do zdravlja i ostalim partnerima. Osnovni cilj ove manifestacije je promocija zdravog i održivog života, ali i poticanje svijesti o važnosti održavanja kako fizičke, tako i psihičke forme kretanjem i rekreacijom na otvorenom – ističu na web-stranici stampar.hr.

“Biciklijada će se, kao i proteklih godina, odvijati po istom principu. Start je na Bundeku, a onda se kreće nasipom do stare Samoborske te se cestom ide do krajnjeg odredišta, jezera Kipišće. Pozivamo sve građane da nam se pridruže. Cilj naše udruge, pa tako i ovog programa, je promocija bicikla i bicikliranja kao zdravog načina života, ali i ekološki prihvatljivije alternative u prometu. Ova biciklijada je relativno lagana i bez ikakvih uspona, zbog čega je prilagođena građanima svih dobnih skupina”, istaknuo je Marin Mikić, predsjednik udruge Biciklom do zdravlja.

U subotu, 1. listopada 2022., s početkom u 10:15 sati u Zagreb na jezeru Bundek kreće rekreativna biciklijada “Biciklom do zdravlja”, a prijaviti se možete ovdje.

Izvor: stampar.hr, ubz.hr

Foto: Unsplash