Na zagrebačkoj Trešnjevci i ovog vas proljeća očekuju besplatni treninzi i radionice

by | 24 travnja, 2023

I treću godinu zaredom, Udruga Amazonas vas poziva da se s njima igrate, učite i razvijate. Od 3. do 6. svibnja pripremili su besplatne treninge i edukativne radionice koje će se održati u Parku Stara Trešnjevka.

Ako volite isprobavati nove sportove, vještine i pokrete – okušajte se u capoeiri! Ona je izrazito dinamična vještina te osim što razvija cijelo tijelo, podiže razinu energije i raspoloženje. Stoga, pokrenite se kroz treninge capoeire za vrtićance, osnovnoškolce i/ili odrasle. 

Ako, pak, želite provesti kvalitetno vrijeme s djetetom, a pritom se zabaviti i razgibati – prijavite se na radionicu capoeire za djecu i roditelje!

Za one koji vole jutarnju tjelovježbu idealan je izbor program Mobility. Radi se o treningu koji razvija snagu, ravnotežu i fleksibilnost kroz prirodni pokret. 

amazonas capoeira

Ako volite bubnjeve i sviđaju vam se ritmovi karnevala u Rio de Janeiru, budite dio samba baterije na jedno popodne! Pridružite se besplatnoj radionici brazilskih perkusija. Sviraju se različiti ritmovi bazirani na samba i samba reggae stilu. Predznanje nije potrebno.

Još niste pronašli nešto za sebe? Zato su tu različite edukativne radionice! Proljeće na Trešnjevci nudi vam mogućnost da se informirate o plaćenom volontiranju i edukacijama za mlade u EU-u, vježbate strane jezike te naučite nešto novo o različitim kulturama.

Za one koji/e žele testirati svoje znanje talijanskog i/ili španjolskog jezika organizatori su pripremili dvije pričaonice s izvornim govornicima. Ako pak želite vježbati engleski jezik – za to imate priliku na pričaonici o različitim kulturama. 

Proljeće_na_Trešnjevci: besplatni_treninzi_i_radionice

Ove godine tu su i dvije radionice za djecu od šest do 12 godina. Ljubiteljice knjiga, volonterke Nadia iz Italije i Marija iz Makedonije, pripremile su radionicu izrade personaliziranog bookmarka. Materijali su osigurani.

Ako je vaše dijete više od pokreta, neka se pridruži na izviđačkim igrama koje vodi volonter iz Španjolske, Angel. Odjenite se ugodno, pripremite se za zabavu, možda i nova prijateljstva te dođite u Park Stara Trešnjevka početkom svibnja! 

Sudjelovanje na radionicama i treninzima je besplatno. Kako biste bili informirani o izmjenama u slučaju lošeg vremena, prijavite se za sudjelovanje putem ove prijavnice.

Više informacija o događanju i raspored radionica pogledajte na webu. 

Proljeće_na_Trešnjevci: besplatni_treninzi_i_radionice

Događanje je dio kampanje “Pokreni se” usmjerene na osobni razvoj i učenje kroz pokret i tjelesnu aktivnost.

Foto: Pexels, PR