Doživljavate neki oblik nasilja? Potražite pomoć na ovom besplatnom telefonu

Besplatni telefon Savjetovališta Autonomne ženske kuće

by | 16 prosinca, 2021
nasilje u obitelji telefon

Nalazimo se u vrlo teškim i stresnim vremenima izazvanim pandemijom koronavirusa, potresima i vremenu kada je inflacija/poskupljenje osnovnih životnih troškova prisutno na svim razinama. Upravo takva teška situacija u našem društvu i društvena atmosfera znatno je povećala rizik od nasilja prema ženama. Službena statistika MUP-a to također potvrđuje.

Autonomna ženska kuća Zagreb već 31 godinu pruža svakodnevnu podršku i pomoć ženama i njihovoj djeci koje/i su preživjele/i rodno uvjetovano nasilje.

Cilj AŽKZ je doći do žena koje su preživjele rodno uvjetovano nasilje i kojima je potrebna pomoć i podrška. Žele ih informirati o njihovim pravima te njima i njihovoj djeci, u slučaju potrebe, omogućiti besplatan smještaj u Skloništu ili im pružiti besplatno psihološko i pravno savjetovanje, kao i besplatno pisanje pravnih podnesaka za sud.

Iz AŽKZ poručuju da bi željele od žena češće čuti rečenice poput ove koju je rekla jedna njihova stanarka: “Ja sam mislila da ću se spasiti samo ako me ubije, ali prijateljica mi je dala besplatni broj 0800 55 44, gdje sam dobila podršku i pomoć da sebe i djecu potpuno izvučem iz kruga nasilja” (L. S., 42).

Besplatni telefon Savjetovališta Autonomne ženske kuće Zagreb je 0800 55 44, radnim danom od 10 do 17 sati. Pozivi su besplatni, a razgovori anonimni i povjerljivi.

Foto: Pexels