Gdje potražiti besplatnu stručnu pomoć ako se ne možete smiriti nakon potresa?

by | 30 prosinca, 2020
besplatni telefoni za psihološku pomoć

Bolovi u želucu, poremećaj spavanja, iscrpljenost, glavobolja, pomanjkanje apetita, tuga, depresija, pretjerana napetost, razdražljivost, emocionalna tupost, zbunjenost, dezorijentiranost, problemi s pamćenjem, nedostatak koncentracije… Sve su to prirodne reakcije našeg tijela i uma na traumatično iskustvo u kakvo spada potres.

Nesumnjivo, teško je u ovim trenucima pronaći riječi koje će nam instantno pomoći i izbrisati svu paniku i tugu koje su se uvukle u naš organizam. Ono što možete jest prihvatiti sve svoje emocije, pobrinuti se o vlastitom zdravlju u vidu konzumacije nutritivno bogatih namirnica, dovoljnog unosa tekućine, ograničiti pretjeranu konzumaciju vijesti, te pomoći onima iz potresom najviše pogođenih područja ako ste u mogućnosti.

Ako se pak nikako ne možete smiriti, u nastavku prenosimo popis besplatnih linija na kojima možete potražiti stručnu pomoć ili jednostavno razgovarati sa stručnom osobom, koji je složila ekipa s platforme psiholoskapomoc.hr. Ne ustručavajte se potražiti pomoć!

Popis mjesta i načina na koje možete pomoći stanovnicima najviše pogođenih područja pronađite ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Psihološka pomoć (@psiholoska_pomochr)

Foto: Pexels