Jeste li već isprobali novu društvenu mrežu koja potiče prirodnost, bez retuširanih fotografija?

Recite zbogom retuširanim fotografijama i filterima. Vrijeme je za prirodnost

by | 20 travnja, 2022
bereal društvena mreža

Iako je nastala u tišini, nova aplikacija za društvene mreže BeReal sada je pomaknula granice, a o tome govori i činjenica da ima više preuzimanja i od samog Facebooka! O čemu se radi? O aplikaciji koja potiče objavljivanje netaknutih, prirodnih i potpuno neuređenih fotografija, točno onakvih kakva je vaša stvarnost trenutačno.

Cilj ove aplikacije je da to bude “nov i jedinstven način kako da otkrijete tko su zapravo vaši prijatelji u svakodnevnom životu”, i upravo zato ne sadrži nikakve trikove, nema mogućnosti filtriranja i uređivanja fotografija. Sve to kroz samo jednu želju – da se razbije opsesija društvenih medija perfekcionizmom te da se kroz stvarne i realne fotografije pokaže tko ste vi zapravo!

BeReal svojim korisnicima u bilo koje doba dana šalje notifikaciju da imaju dvije minute za snimiti nefiltriranu fotografiju koristeći i prednju i stražnju kameru na svojim telefonima. Fotografije se mogu snimiti i nakon tog vremena, ali korisnici će biti obaviješteni da je došlo do kašnjenja u stvaranju slike i da to možda nije iskren prikaz vašeg trenutnog života. Zar to nije zanimljivo?

Pročitajte: Evo što može biti pokazatelj da društvene mreže štete vašem mentalnom zdravlju

Osim toga, korisnike aplikacije potiče se da dodaju osobe koje poznaju, a ne da gomilaju hrpu nepoznatih ljudi. Sve slike nestaju nakon što aplikacija obavijesti korisnika da objavi novu fotografiju.

Pročitajte: Imamo izbor najboljih aplikacija za zapisivanje misli!

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BeReal. (@bereal_app)

 

Pročitajte: U Norveškoj postalo obavezno označiti retuširane fotografije

Izvor i foto: Instagram, Pexels