Aplikacije koje su genijalna pomoć kod korištenja kozmetike

Jednostavne i učinkovite

by | 24 veljače, 2022
beauty aplikacije

Danas smo svjesniji nego ikad proizvoda i sastojaka koje stavljamo na svoju kožu, no ako niste prokopali duboko u beauty industriju, moguće je da još uvijek ne razumijete razliku između dobrih i loših alkohola te korisnih i štetnih sastojaka za kožu.

Važno je napomenuti kako svaka koža ima drukčiju teksturu i stanje te ono što ne odgovara vama, ne mora znači ti da neće odgovarati nekom drugom. No svakako, tijekom godina, naučit ćete što odgovara vašoj koži, a što ne, zbog čega je važno pročitati sastojke proizvoda, gdje u prvi plan dolaze brojne beauty aplikacije na kojima možete provjeriti sastav proizvoda. U njih ne treba slijepo gledati i ako vam pokaže potencijalno agresivniji sastojak na koji bi koža mogla reagirati, to je samo upozorenje da potencijalno, osjetljiviji tipovi kože, mogu dobiti reakciju. Naravno, sve ovisi i o količini, postotku štetnih sastojaka u proizvodu jer mala količina – neće vam ništa napraviti. Svakako, dobro je znati koje su to aplikacije i kako ih koristiti. U nastavku vam donosimo nekoliko najpopularnijih koje možete isprobati. (Pročitajte: Sastojak koji je zaludio sve skincare obožavatelje)

Think Dirty

Ako ste osoba koja se prebacila na clean beauty, ovo je aplikacija za vas. Think Dirty ima fokus na prepoznavanju kemijskog sadržaja pojedinih proizvoda, a sve što treba je skenirati kod proizvoda i aplikacija će vam dati sve informacije koliko je proizvod koji koristite “clean”.

Skincarisima

Jedna od najjednostavnijih aplikacija za korištenje koja će vam izlistati sastojke proizvoda i njihovu funkciju. No zapamtite, čak i ako vam pokaže da proizvod sadrži paraben, alkohol i sulfate, mala količina je apsolutno sigurna za kožu, pa bez panike.

CosDNA

Možda nije toliko praktična kao aplikacije, ali ova web-stranica ima veliku bazu podataka o popularnim kozmetičkim proizvodima od kojih se sigurno barem jedan nalazi na listi. Informacije koje ćete dobiti kad pronađete svoj proizvod je razina zaštite od UV zračenja, potencijalne iritacije, funkciju svakog proizvoda i koliko je siguran za kožu. Za svaku od kategorije postoje ocjene od 1 do 5, a što je brojka manja, manja je šansa da će se pojaviti iritacija.

Environmental Working Group

Još jedna web stranica koja uspoređuje sastojke na etiketama proizvoda i web stranicama s informacijama u 60 baza podataka o toksičnosti i propisima. Daju ocjene proizvoda temeljene na tome koliko iritacije ili problema može izazvati na koži i u cjelokupnom organizmu.

Foto: Unsplash