Devet koraka za koncipiranje savršene bazne garderobe za jesen

Devet ključnih koraka za koncipiranje bazne garderobe ove jeseni

by | 12 rujna, 2023
bazna garderoba modni komadi

Koncipiranje bazne garderobe za jesen zahtijeva pažljivo planiranje i odabir komada koji će vam omogućiti da budete udobni, topli i stilizirani tijekom hladnijih mjeseci.

Stil koji je osvojio većinu fashionistica temelji se na jednostavnosti i jasnim, čistim elementima i činjenica je da ovaj pristup uvjerava: “Manje je više”.

Ako ste do sada bili nesigurni u stvaranju skladnih kombinacija, donosimo vam korisne savjete kako postići savršenu minimalističku kombinaciju.

Pročitajte: Prsluk lako možete uklopiti u jesenski outfit. Pronašli smo najljepše primjerke 

Analiza postojeće garderobe

Prvi korak u koncipiranju jesenske bazne garderobe jest pregled vaše aktualne kolekcije odjeće. Otvorite ormar i pažljivo proučite sve komade koje već imate. Ovaj korak pomoći će vam identificirati klasične komade koji se već nalaze u vašem ormaru i koje možete koristiti kao osnovu za jesenski stil.

Odabir neutralnih boja

Jesen je sezona koja često asocira na tople, zemljane tonove. Ova paleta boja uključuje smeđu, crnu, sivu, maslinastu i bordo boju. Ovi tonovi lako se kombiniraju međusobno i pružaju vam mogućnost da stvorite različite modne kombinacije. Odabirom komada u ovim neutralnim bojama osiguravate da će vaša garderoba biti lako koordinirana i uskladiva.

Topli slojevi

Hladniji jesenski dani zahtijevaju slojevito odijevanje. Uložite u tople slojeve kao što su debeli džemperi, kardigani i prsluci. Ovi komadi pružit će vam toplinu i omogućiti da se prilagodite promjenjivim temperaturama. Džemperi od kašmira ili vune posebno su popularni zbog svoje mekoće i topline.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marine (@marine_diet)

Kvalitetni kaputi i jakne

Kaput ili jakna nezaobilazni su komadi za jesen. Razmislite o klasičnim opcijama kao što su trench kaputi, dugi vuneni kaputi ili baloneri. Ovi komadi ne samo da će vas zaštititi od hladnoće već će i dodati dozu stila vašem izgledu. Odabir kvalitetnog kaputa ili jakne važno je jer će trajati godinama ako se pravilno održavaju.

Udobna obuća

Jesenski vremenski uvjeti mogu biti nepredvidljivi, pa je važno imati odgovarajuću obuću. Čizme su često odličan izbor budući da pružaju zaštitu od kiše i hladnoće. Također, razmislite o tenisicama ili gležnjačama koje će vam omogućiti udobnost tijekom dana.

Dodaci

Dodaci su ključni za nadogradnju vašeg jesenskog stila. Šalovi, kape, rukavice i torbe ne samo da će vas zaštititi od hladnoće već će i dopuniti vaš izgled. Odaberite dodatke u bojama koje se slažu s ostatkom vaše garderobe kako biste stvorili chic izgled.

Praktičnost i stil

Prilikom odabira komada za jesensku baznu garderobu, važno je da razmislite o praktičnosti, ali ne zaboravite na svoj osobni stil.

Garderoba treba odražavati vašu osobnost i omogućiti vam da se osjećate samopouzdano. Odjevni komadi trebaju biti udobni i funkcionalni za vaš svakodnevni život, ali istovremeno trebaju i odgovarati vašem ukusu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Lea Jolley (@ninaleacaine)

Vrijeme i budžet

Kad planirate kupovinu za jesensku garderobu, važno je da budete svjesni svog budžeta i vremenskih ograničenja. Možda nećete moći odjednom kupiti sve što vam je potrebno, i to je u redu. Kupujte postupno i pažljivo odaberite komade koji će vam najviše koristiti.

Održavanje i njega

Nakon što koncipirate svoju baznu garderobu za jesen, briga o tim komadima postaje ključna. Pravilno pranje, čišćenje i skladištenje odjeće i obuće produžit će njihov vijek trajanja i očuvati njihov izgled.

Pomoću ovih detaljnijih smjernicam

a, možete koncipirati jesensku baznu garderobu koja će vam omogućiti da budete udobni i stilizirani tijekom hladnijih mjeseci.

Ne zaboravite da moda nije odjeća, već i izražavanje vlastitog stila i samopouzdanja.

Pročitajte: Kako odoljeti nepotrebnom modnom shoppingu: uz ovih 5 pitanja ušteda novca je zajamčena 

Foto: Instagram, naslovna: @marine_diet