Bavarski gulaš

by | 10 studenoga, 2013

Sastojci:

  • 800 g svinjskog mesa od buta
  • 400 g pelata rajčica
  • 70 g riže
  • 1 dl bijelog vina
  • 2 glavice luka
  • 1 žlica mljevene paprike
  • 1 žlica nasjeckanog lista celera
  • 1 l goveđe juhe
  • 0,5 dl ulja
  • mješavina začina
  • papar

Priprema:

1. Svinjsko meso i pelate narezati na krupnije kocke.
2. Luk očistiti i što sitnije nasjeckati.
3. Na ulju popržiti luk kako bi postao staklast. Zatim dodati svinjsko meso te i njega kratko popeći da promijeni boju. Nastaviti s pirjanjem uz povremeno dolijevanje goveđe juhe po potrebi.
4. Kada je meso napola pirjano, dodati pelate, mljevenu papriku i bijelo vino, začiniti po želji i nastaviti s pirjanjem.
5. Pred kraj pirjanja dodati rižu i kuhati na umjerenoj temperaturi uz neprestano miješanje dok riža ne nabubri.

Izvor: Dobra hrana