


Sastojci:
- 4 pileća bataka sa zabatkom
- 100 g mozzarelle
- 1 glavica luka
- 300 g mlade mrkve
- 250 g pelata od rajčica
- 200 g šampinjona
- 2 dl bijelog vina
- 0,5 dl ulja
- 1 žličica mljevene paprike
- mješavina začina
- papar
Priprema:
1. Pileće batake odvojiti od kostiju, zatim ih preko najlon vrećice istanjiti tučkom za meso i začiniti po želji.
2. Mozzarellu i mrkvu narezati na kolutove, luk na kockice, šampinjone na listove, a pelate izgnječiti.
3. Šnicle napuniti mozzarellom te ih preklopiti i pričvrstiti čačkalicama. Zatim ih popržiti na vrućem ulju da porumene, a potom izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
4. Na masnoći od mesa popržiti luk, dodati šampinjone, mrkvu, bijelo vino i pelate. Pirjati na umjerenoj temperaturi uz povremeno dolijevanje vode po potrebi dok svi sastojci ne omekšaju.
5. Pred kraj pirjanja dodati mljevenu papriku i začine po želji, vratiti piletinu i sve zajedno kratko prokuhati.
Izvor: Dobra hrana



