Jeste li čuli za “barbie botox“ – najnoviji estetski trend s TikToka koji nema veze s licem

Za vrat labudice

by | 3 listopada, 2023
što je barbie botox

U želji da žensko tijelo više nalikuje lutkici iz filma “Barbie”, rodio se najnoviji estetski tretman, ali ne dolazi bez rizika.

Barbie botoks relativno je nov zahvat, a postao je popularniji posljednjih mjeseci, djelomično zbog objavljivanja filma Barbie, u kojem Margot Robbie glumi kultnu lutku. Uz barbie frizuru, manikuru i  make-up, u pokušaju kopiranja izgleda lutkice (čiji je lik, usput rečeno, nerealnih proporcija) sve popularniji postaje takozvani Barbie botoks.

Što je Barbie botoks?

Barbie botoks je kozmetički postupak koji koristi injekcije botulinum toksina, tj. botoksa za izdužavanje i stanjivanje vrata i ramena. Metoda je dobila ime po popularnoj lutkici barbie koja ima dug, vitak vrat i uska ramena.

Zahvat se izvodi ubrizgavanjem botoksa u trapezni mišić (zbog čega se ujedno zove traptox), veliki mišić na stražnjoj strani vrata i ramena. Botoks djeluje tako da opušta mišiće, što uzrokuje njihovo skupljanje. Time se može stvoriti dojam duljeg, tanjeg vrata i ženstvenijih ramena.

Pročitajte: Kako je hrvatska stručnjakinja za njegu kože zaludjela ekipu filma “Barbie” čajem od sikavice

što je barbie botox
Iskustvo iz prve ruke

Hashtag “Barbie Botox” trenutačno ima više od sedam milijuna pregleda na TikToku. Jedan od popularnijih je video isabelle.lux u kojem opisuje vlastito iskustvo. Isabelle tvrdi da je ona skovala termin Barbie botoks. “Dobila sam tu ideju jer nakon tretmana više nalikuješ Barbie lutkici, što ne mislim da je loša stvar”, rekla je za CNN. “Izdužuje vrat, stanjuje ramena i stvara vrlo delikatan stas kada se pravilno radi.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Isabelle ⚡️ Lux (@isabelle.lux_)


Rizici traptoksa

Važno je napomenuti da tretman barbie botoksa ne dolazi bez rizika. Botoks nije bezopasan i može izazvati ozbiljne nuspojave ako se ne primjenjuje pravilno. Ove nuspojave mogu uključivati slabost mišića, poteškoće s gutanjem, pa čak i respiratornu paralizu. Stoga, prije nego razmislite o ovoj trendovskoj metodi, razgovarajte s kvalificiranim estetskim kirurgom kako biste doznali sve o rizicima i prednostima postupka.

Pročitajte: Već se šuška da će “Barbie šiške” biti najveći frizerski trend ove jeseni

Foto: ta-nya, iStock/Getty Images Plus