“Banana milk” je sve veći hit, a kod kuće ga možete napraviti sa samo dva sastojka

by | 1 travnja, 2019

Ako ste iz nekog razloga dosad već prešli na biljna mlijeka, vjerujemo kako ste među njima pronašli svog favorita. U posljednje vrijeme pak mnogi svoje bademovo, rižino, zobeno ili kokosovo mlijeko počinju mijenjati za jedno novo, kremasto i prirodno zaslađeno – mlijeko od banane!

Premda su neke kompanije već počele proizvoditi ovo biljno mlijeko, sjajna je vijest da ga, uostalom, baš kao i sva ostala biljna mlijeka, vrlo lako možete napraviti kod kuće. Sve što će vam biti potrebno za osnovni recept zasigurno već imate u svojoj kuhinji. Riječ je o bananama i vodi, a mlijeko ćete napraviti tako što ćete u blenderu smiksati bananu (ili više njih, ovisno o količini mlijeka koju želite napraviti) i običnu vodu. Miksajte dok smjesa ne postane kremasta.

Što je banana zrelija, to će slađe biti vaše mlijeko, a želite li malo začiniti priču, slobodno dodajte mirisni cimet, ekstrakt vanilije ili bilo koji drugi začin. Želite li da vaše mlijeko bude punije i kremastije, stavite manje vode, i obrnuto.

Mlijeko od banane savršeno će ići uz vaše jutarnje žitarice, u smjesi za palačinke, zobenoj kaši… Dajte mašti na volju i uživajte u svakom gutljaju!

Foto: Unsplash