

Sastojci:
Za biskvit:
- 5 bjelanjaka
- 150 g šećera
- 1 žlica octa
- 1 žlica brašna
Za kremu:
- 7,5 dl mlijeka
- 6 žlica brašna
- 5 žlica šećera
- 5 žumanjaka
- 250 g margarina
- 2 žlice šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
Za sirup:
- 1,5 dl vode
- 125 g šećera
Za šaum:
- 15 žlica šećera
- 5 bjelanjaka
Priprema:
Biskvit:
1. Bjelanjke ulupati u čvrst snijeg, te postepeno dodavati šećer i ocat muteći cijelo vrijeme.
2. U snijeg od bjelanjaka dodati žlicu brašna i polako promiješati. Pripremljenu smjesu uliti u pravokutni pleh obložen papirom za pečenje pa u zagrijanoj pećnici peći 30 minuta na 180 °C.
Sirup:
1. U odgovarajućoj posudi pomiješati šećer i vodu pa kuhati dok se ne dobije sirup. Gotov sirup ostaviti da se ohladi te ga preliti preko biskvita.
Krema:
1. U jednoj trećini mlijeka razmutiti brašno, šećer i žumanjke. Ostatak mlijeka staviti da proključa, a zatim dodati razmućenu smjesu i kuhati miješajući cijelo vrijeme dok se ne zgusne.
2. Margarin umutiti sa šećerom u prahu i vanilin šećerom pa ga pomiješati s ohlađenom smjesom i dobro izmiješati.
Šaum:
1. Šećer ušpinati s malo vode kako bi se dobio gust sirup, a bjelanjke umutiti u čvrst snijeg.
2. U snijeg od bjelanjaka postepeno dodavati pripremljen sirup miksajući cijelo vrijeme dok se ne dobije čvrst šaum.
Završni postupak:
1. Natopljeni biskvit premazati ohlađenom kremom, te nanijeti šaum od bjelanjaka. Gotov kolač narezati na kocke.
Izvor: Dobra hrana



